23-06-2020

Populairste taart gereedschappen voor echte bakbazen

Populairste taart gereedschappen voor echte bakbazen

Ook echte bakbazen kunnen de meest prachtige taarten niet maken zonder het juiste gereedschap. In deze blog nemen we de top 10 van taart gereedschappen samen onder een vergrootglas. We doen dit stapsgewijs in de volgorde van het maken van een taart.

1. Bakvormen & Bakblikken Dit is het basisgereedschap. Je begint immers met het maken van de kapsel / cake. Bepaal van te voren de vorm en de volume van de taart en pas daar je bakblik / bakvorm op aan.

2. Krabbertje Een ideaal hulpmiddel voor het leegmaken van uw bekken of schaal. Maar ook bij het glaceren of afsmeren van de taart met bijvoorbeeld slagroom of botercrème gebruik je een krabbertje.

3. Draaiplateau Een draaiplateau is op 2 manieren handig. Tijdens het maken van de taart (bv bij het decoreren zodat je er aan alle kanten makkelijk bij kunt), maar ook voor het presenteren van de taart.

4. Spuitzak & Spuitmond Super handig voor het vullen van de taart, maar ook voor het opspuiten en decoreren van de taart. Door gebruik te maken van verschillende soorten spuitmondjes krijg je een speels effect.

5. Reliëfmat of Uitrolmat Wanneer je de taart met fondant of met marsepein wilt bekleden is een reliëfmat of een uitrolmat een must. Met de reliëfmat maak je tijdens het uitrollen een decoratief reliëf in je fondant of marsepein. Wil je geen reliëf, maak dan gebruik van de uitrolmat, deze hebben bovendien een handige maataanduiding zodat je weet of je uitgerolde fondant of marsepein het juiste formaat heeft.

6. Rolstok Als je gaat uitrollen dan heb je uiteraard een rolstok nodig 😉 Deze zijn er in verschillende formaten.

7. Smoother Deze gebruik je om de bovenkant van de taart mooi glad te strijken of om de plooien van het fondant aan de zijkant gelijkmatig te verdelen.

8. Modeleer Sets Ideaal als je de taart wilt decoreren met zelfgemaakte figuren of bloemen van fondant of marsepein. In zo’n setje zitten verschillende stafajes met ieder een eigen functie.

9. Steker of Uitdrukkers Je kunt er ook voor kiezen om stekers of uitdrukkers te gebruiken wanneer je de taart wilt decoreren met figuren van fondant of marsepein, zeker zo gemakkelijk en veel vlugger.

10. Panthograph Hiermee kun je met gemak gelijkmatige sierstroken snijden van dezelfde breedte, ideaal voor vlechtwerk, strikken en sierstroken om het gebak meet te versieren.

Hopelijk hebben we je met deze blog over de Populairste taart gereedschappen voor echte bakbazen op weg geholpen om ook aan de slag te gaan om een prachtige taart te gaan maken.

 

< Terug naar overzicht
De waardering van www.trenddecor.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1834 reviews.