07-12-2021

Trend Decor in Boekel: bakken met inspiratie

ARTIKEL VERSCHENEN OP KLIKNIEUWS EN IN LOKALE NIEUWSKRANTEN:

In de loop der jaren groeide de Boekelse decoratiegroothandel als kool.

Trend Decor in Boekel: bakken met inspiratie

BOEKEL | Heb je iets te vieren? Daar hoort een prachtige taart bij! Heb je al zo’n versierd meesterbaksel? Dan heb je direct iets te vieren! Een mooie en lekkere taart garandeert altijd feest. Bij Trend Decor bakken ze niet zelf, maar zorgen ze voor de juiste materialen om ieder baksel om te toveren tot smakelijk pronkstuk. De Boekelse groothandel gooit haar deuren open voor eenieder met ook maar een grammetje fondant in het bloed, van meesterpatissier tot thuisbakker.

door Mans Pere

“We hebben heel veel klanten die denken dat we alleen aan bakkerijen leveren. Maar we willen juist ook de thuisbakkers voorzien.” Boekelnaar Ton van Berlo is amicaal, gepassioneerd en gezellig, maar beslist geen koekenbakker. Het uitgebreide assortiment dat de ‘Cash & Carry’ aan de Vlonder 203 in Boekel omvat, kent voor Ton en zijn vouw Anke nul verrassingen. “We weten écht wel waar we het over hebben, en kunnen goed adviseren. Maar het mooie vind ik dat we van elkaar kunnen leren. De banketbakker vertelt mij weleens speciale trucjes, die ik dan aan andere kan doorgeven. Maar dat geldt evenzo voor de thuisbakkers! Bij Trend Decor is iedereen gelijk, we houden allemaal gewoon van bakken.”

Italië
Die verregaande kennis en kunde is geworteld in Tons stamboom. Papa van Berlo begon een bakkerij in 1972. “Op vakantie in Italië zag hij dat het banket daar veel leuker en mooier versierd was dan bij ons” vertelt Ton. Het idee om een bedrijfje in decoratieaccessoires was geboren. “Mijn vader legde goede contacten met de mensen daar. Het balletje begon te rollen.” Zo goed zelfs dat de tot Trend Decor omgedoopte onderneming in 1995 de bestaande bakkerij losliet om meer groeiruimte te creëren.

Niet aan te slepen
In de loop der jaren groeide de decoratiegroothandel als kool. Grotere magazijnen moesten worden gebouwd, evenals een digitaal alternatief in de vorm van een webshop. Tevens is een mooie bakkersruimte gebouwd. “Om workshops te verzorgen” stelt Ton enthousiast. ”Dat is door corona wat ingezakt, maar we zien het graag weer terugkeren.” Sterker nog, de Boekelse bakspecialisten zien door de pandemie juist bijzondere kansen. “Mensen gingen tijdens die lockdowns massaal bakken. De bloem was niet aan te slepen. Kilo’s vlogen de tent uit.” De verbazing over deze tijd is nog steeds niet bij Anke en Ton bezonken. Ton: “Maar daardoor hebben mensen wel een passie en hun talent (her)ontdekt. Die mensen, die talentvolle thuisbakkers, willen wij maar wat graag uitnodigen om onze Cash & Carry te bezoeken. Bij ons kun je inspiratie opdoen voor de heerlijkste en mooiste baksels. Zoals ik eerder al aangaf, we leren graag van elkaar.”

Bekende bakkers en fans
Met het enorme aanbod aan decoratieaccessoires, versierhulpjes maar ook ingrediënten en zelfs foodprinters, laat Trend Decor zien dat iederéén kan bakken. Bakkers die in de Cash & Carry winkelen, kunnen zomaar bekende meesters als Robèrt van Beckhoven of bakker Jacques van Ewijk tegen het lijf lopen. “Ook zij krijgen iedere keer weer nieuwe ideeën bij ons, en wij van hen. Ze komen graag bij ons terug”, vertelt Ton trots. “Maar dat is eigenlijk met iedereen die hier een voet binnen zet.”

Fanbase
Precies dat legt de ambitie van de Boekelnaren bloot. Trend Decor, met haar omvangrijke collectie, gezellige en kundige advies én goede prijzen, heeft een trouwe klantenkring weten te vergaren. Een ‘fanbase’ zoals Ton het liever noemt. “En fans krijg je enkel door ergens goed in te zijn. Trend Decor ambieert niet om de grootste te worden. We willen de beste worden. En dat doen we samen met iédere bakker!”

De Cash & Carry van Trend Decor is te vinden aan De Vlonder 203 te Boekel. Kijk ook eens op de website van Trend Decor: www.trenddecor.nl.

< Terug naar overzicht
De waardering van www.trenddecor.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2730 reviews.