28-01-2020

Top 10 Taart Decoratie

Top 10 Taart Decoratie

Behalve een lekkere taart, wil je natuurlijk ook een mooie taart maken. Met decoraties op de taart maak je een taart helemaal af. Door gebruik te maken van taart decoratie kun je een taart ook versieren naar een bepaald thema of in een bepaalde kleur. Op het gebied van taart decoraties zijn er oneindig veel mogelijkheden. Zo is het belangrijk om van te voren vast te stellen wat voor een soort taart je wilt gaan maken, welk technieken je hier voor wilt gebruiken, voor wat voor een vulling kies je en tot slot waar ga je gebruik van maken om de taart te decoreren. In deze blog gaan we de Top 10 Taart Decoratie uitlichten, zodat je de juiste keus maakt in jouw keuze voor decoreren…

Om te beginnen zijn er 2 verschillende soorten decoraties; eetbare en niet eetbare decoraties en binnen deze groepen heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om alleen gebruik te maken van eetbare decoraties. Misschien omdat je vindt dat alles wat op een taart zit ook daadwerkelijk opgegeten moet kunnen worden. Of je kiest juist voor iets niet eetbaars, zodat je voor bijvoorbeeld een blijvende herinnering kunt kiezen, of omdat je het jezelf gemakkelijk wilt maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om eetbare en niet eetbare decoraties te combineren.

1. Fondant: Met fondant kun je veel kanten op. Zo kun je het gebruiken voor het omwikkelen van gebak of taarten. Je doet dit door het fondant uit te rollen. Het is mogelijk om fondant uit te rollen met een reliëfrolstok of op een uitrolmat met reliëf om een mooie structuur aan te brengen in je fondant. Ook kun je fondant gebruiken als een “eetbaar klei”. Je kunt het eenvoudig in model boetseren en er de mooiste figuurtjes mee maken.

2. Taarttoppers: De lekkerste taarten en gebak zijn pas echt compleet wanneer er een mooie taarttopper bovenop de taart staat. Deze zorgt dat de taart nog meer in het oog springt en een persoonlijke touch krijgt. Er zijn taarttoppers voor verschillende feestgelegenheden zoals taartdecoraties voor Valentijn, bruiloft, communie, verjaardag, geboorte of doop. Het leuke aan een taarttopper is dat je wanneer de taart op is je er een mooi beeldje aan over houdt. Dit is een mooie herinnering aan deze speciale dag. Bij Trend Decor maken we taarttoppers op maat, wat jouw taart uniek en onvergetelijk maakt.

3. Taartkaarsjes: Happy birthday to you! Op een verjaardagstaart mogen kaarsjes niet ontbreken. Vooral op een kindertaart niet. Versier de taart met een cijferkaars, een kaars die Happy birthday speelt of een magische kaars die je niet uit kunt blazen… En vergeet vooral geen wens te doen tijdens het uitblazen.

4. Prikkers en versieringen:  Prikkers en versieringen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Maar het doel van deze prikkers en versieringen is om jouw gebak te decoreren, voornamelijk in een gekozen thema. Zo hebben we versieringen speciaal voor kinderen zoals ballonnen, boerderijdieren, prinsessenprikkers, dino ringen. Maar ook voor iemand die bijvoorbeeld een jaartje in Engeland gaat studeren of voor Valentijn om je geliefde te verrassen. De prikkers en versieringen zijn over het algemeen gemaakt van plastic / kunststof en zijn decoratief en dus niet eetbaar. Ze zijn eventueel afwasbaar en herbruikbaar.

5. Suikerconfetti:  Dit is een prachtige en feestelijke aanvulling op een taart. Je kunt het gebruiken als aanzetsel aan de zijkant van de taart of je bestrooid er de slagroom toeven mee voor een gezellig effect. Suikerconfetti is ook ideaal voor het decoreren van gebakjes, petit fours, cupcakes of ijs. Wij hebben verschillende soorten suikerconfetti in ons assortiment zoals rondjes, bloemetjes en hartjes. De rondjes zijn vooral leuk voor kindertaarten door de vrolijke kleurtjes. De bloemetjes zijn ideaal voor lentegebak. De hartjesconfetti heeft een mooie roze kleur en zijn daardoor uitstekend voor Valentijn of voor moederdag.

6. Ouwel decoratie:  Ouwel – ook wel eetbaar papier – decoraties zijn perfect voor het opfleuren van uw taarten, gebakjes, petit fours of cupcakes. Bij ons heeft u een ruime keuze aan verschillende soorten bloemen in allerlei kleuren, zo kunt u kiezen uit margrietjes, narcissen, roosjes of egelantiers. Dit kunt u nog mooi aanvullen met bloem- of rozenblaadjes om de presentatie helemaal af te maken.

7. Suiker decoratie: Met behulp van kant en klare suikerdecoraties maak je heel eenvoudig de mooiste taarten, gebakjes, cupcakes of petit fours. Ze zijn er voor verschillende doeleinden en verschillende vormen. Bovendien zijn er ook suikerdecoraties voor een bepaald thema. Denk aan passen, geboorte of Valentijn.

8. Decoratie strooisels: Eetbare strooisels zijn de perfecte manier om uw taart net dat beetje extra te geven tijdens de afwerking. Bij Trend Decor heeft u de keuze uit een ruim assortiment aan eetbare strooisels voor verschillende doeleinden of thema’s. Met de zachte parelmoer, gouden en zilveren parels krijgt uw taart eenvoudig een chic uiterlijk, maar de pastel parels of eenhoorn confetti en marshmallows hebben een veel speelser effect. We hebben ook verschillende setjes strooisels met een thema zoals Valentijn of winter. Ook hebben we natuurlijk roze en blauwe muisjes voor op geboorte gebak. En als het extra vrolijk moet zijn hebben we muskedzaad in een leuke mix van diverse kleuren. Maar ook zijn er de choco mini’s. Heerlijke kleine chocolade snoepjes in diverse kleuren. Kortom er is voor ieder wat wils.

9. Taartsetjes:  Hoe leuk is om een kind te verrassen met een verjaardagstaart met daarop zijn of haar favoriete figuur. In onze webshop vind je diverse leuke en grappige taartsetjes om voor het feestvarkentje echts iets moois van zijn of haar taart te maken. Op de afbeelding die wordt weergegeven bij de setjes staat al een voorbeeld taart, maar je kunt natuurlijk ook je creativiteit de vrije loop laten. De taartsetjes bestaan veelal uit bekende figuren die kinderen kennen van televisie. Zo zijn er setjes speciaal voor de meiden zoals Barbie, Hello Kitty, Frozen, Assepoester etc., maar ook vind je er extra stoere setjes voor jongens zoals Spiderman, Angry Birds, Cars, Ninja Turtles. Ook voor de allerkleinste zijn er speciale setjes samengesteld denk aan Woezel en Pip, Noddy, Boerderij en nog veel meer.

10. Magic Icing / Royal Icing: Dit is een poeder die je door middel van het toevoegen van water kunt gebruiken voor diverse doeleinden. Van zichzelf heeft het een zoete smaak. Maar je kunt er ook aroma’s aan toevoegen om deze een andere smaak te geven. Ook is het mogelijk om eetbare kleurstoffen toe te voegen om de icing een andere kleur te maken. Royal icing kun je gebruiken voor het maken van diverse soorten schuim, zoals meringues / schuimpjes, als vulling in een taart, maar ook voor het decoreren op koekjes en taarten.

Verder vindt je bij Trend Decor alles wat je nodig hebt om een mooie taart te maken. Zo hebben we bakblikken in diverse hoogtes, maten en vormen, maar ook cake cards, cake boards en goudkarton in ons assortiment. Maar ook voor het bekleden van je taart met heerlijke, soepele rol fondant, gemaakt volgens ons eigen recept, kun je bij ons terecht. Deze hebben we in diverse kleuren of in het wit zodat je hem zelf op kleur kunt brengen door gebruik te maken van onze paste kleuren.

Bij Trend Decor kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan taartdecoraties voor iedere thema of seizoen.

Neem een kijkje op onze site en laat je verrassen door het grote assortiment dat wij bieden. Staat er iets niet bij dat je zoekt, neem dan contact met ons op. Grote kans dat we het wel hebben en anders kunnen we het altijd voor u bestellen en hebt u het binnen enkele weken in huis.

Trend Decor bakken met inspiratie.

 

 

< Terug naar overzicht
De waardering van www.trenddecor.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2730 reviews.