16-03-2020

Taart gereedschappen

Taart gereedschappen

Taart gereedschappen heb je nodig wanneer je een taart gaat decoreren. Om er echt iets moois van te maken. Er zijn gereedschappen en andere hulpmiddelen voor verschillende doeleinden, al hebben ze uiteindelijk wel allemaal hetzelfde doel: het zo mooi mogelijk maken van jouw taart op welke manier dan ook.

Bij taart gereedschappen vind je veel verschillende subgroepen. Allemaal hebben ze een andere functie om de taart mooi te maken. In dit artikel brengen we de subgroepen onder de aandacht zodat duidelijk wordt welk doeleinde ze dienen voor het decoreren van taarten.

Bakvormen & Bakblikken: Dit is het basis gereedschap, omdat je immers de kapsel / cake in een blik bakt alvorens je de taart gaat decoreren. Bakblikken zijn er in diverse vormen, variërend in hoogte, grootte en materiaal. Je dient dus van te voren de vorm te bepalen, maar houd ook rekening met de gewenste inhoud van de vrom die je kiest. Houd ook rekening met het prodcut dat je wilt gaan maken, dat is erg belangrijk voor de grootte of de volume van de vorm.

Matten: Er zijn grof gezegd 2 soorten matten: bakmatten en reliëfmatten. Bakmatten zorgen ervoor dat je te bakken creatie niet aanbakt. Reliëfmatten geven wanneer je er fondant of marsepein over uitrolt een mooi reliëf. Je kunt deze daarna gebruiken om je taart mee te decoreren of te omwikkelen. Verder heben we matten die je gebruikt in samen werking met daisy paste of sugar dress. Met deze matten maak je het mooiste eetbaar kant.

Rolstokken: Rolstokken gebruik je om fondant, marsepein of een ander soort deeg mee uit te rollen tot de gewenste dikte. Rolstokken zijn er in verschillende groottes, afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt uitrollen. Voor de polyethyleen rolstokken bestaan ringen, wanneer je deze aan beide zijde van de rolstok schuift krijgt jouw uitgerolde deeg een mooi gelijkmatige dikte. In zo’n setje ringen ontvang je ringen met een verschillende dikte, voor vesrchillende afstanden. Ook zijn er rolstokken met een reliëf. Super handig, je verkrijgt dan tegelijk met het uitrollen van je deeg een mooi reliëf.

Spuitzakken: Een spuitzak is een ideaal hulpmiddel bij het decoreren of vullen van gebak, koekjes, bonbons en andere lekkernijen. Wij verkopen spuitzakken van vesrchillende materialen zoals: nylon, katoen, siliconen en kunststof. De kunststof spuitzakken zijn wegwerp en ideaal voor gebruik in bakkerijen, horeca en in de keuken. Deze wegwerp suitzakken zijn er in verschillende maten en worden geleverd op een rol van 100 stuks. Bovendien zijn ze gemaakt van hoogwaardig materiaal LPDE zodat ze niet scheuren tijdens gebruik.

Spuitjes: Een spuitje / spuitmondje is een handig gereedschap bij het decoreren van taarten cakes met diverse soorten creme’s en slagroom. De spuitjes zijn eenvoudig in een spuitzak te bevestigen door van je spuitzak een hoekje af te knippen en er vervolgens het spuitje in te laten zakken. TIP: Om te zorgen dat het materiaal waar je de spuitzak mee vult niet meteen uit de spuitzak te laten lopen is het handig als je het spuitje in de spuitzak een aantal keren draait zodat zak dicht gaat. Vervolgens vul je de spuitzak met de creme of de slagroom en je kunt meteen aan de slag. Je kunt spuitjes ook gebruiken om vullingen aan gebakjes of taarten toe te voegen zoals jam of een vruchtenpuree.

Steker- en uitdrukkersets: Stekers zijn er in allerlei thema’s en figuren. Zo vind je speciale stekers om randen mee te maken. Geometrische stekers om iets unieks van je taart te maken. Cijfer en letters stekers speciaal voor op verjaardagstaarten. Maar ook diverse figuren stekers zoals bloemen, sterren, dieren maar ook paashazen, sneeuwvlokjes, prinsessen, piraten en nogt veel meer. Het is dus mogelijk om met deze stekers op een eenvoudige manier een taart in een bepaald thema te maken. Je kunt de stekers gebruiken met fondant, marsepein of koekjesdeeg.

Taartverdelers: Bij het snijden van taarten is het lastig om deze in gelijke stukken / punten te verdelen. Je wilt niet dat de punten verschillend van grootte worden, dat is natuurlijk niet altijd erg aangezien sommige graag een klein stukje taart willen. Maar wil je graag gelijke punten dan bestaan daar handige hulpmiddelen voor, Taartverdelers. Taartverdelers zijn er in maten zodat je taarten in verschillende hoeveelheden punten kunt snijden. Je kunt met een taartverdeler zelf de taart niet in stukken snijden, maar je markeert als het ware lijnen op de taart die je daarna snijd. Hoe gemakkelijk kan het zijn.

Krabbertjes en plaatmessen: Een onmisbaar hulpmiddel in de bakkerij omdat ze voor verschillende toepassingen te gebruiken zijn.Bijvoorbeeld om stukjes deeg af te steken, om je bonbonmallen mee af te strijken of om je werkbank mee schoon te houden.

Verder vindt je bij Trend Decor alles wat je nodig hebt om een mooie taart te maken. Zo hebben we eetbare en niet eetbare decoraties, maar ook cake cards, cake boards en goudkarton in ons assortiment. Maar ook voor het bekleden van je taart met heerlijke, soepele rol fondant, gemaakt volgens ons eigen recept, kun je bij ons terecht. Deze hebben we in diverse kleuren of in het wit zodat je hem zelf op kleur kunt brengen door gebruik te maken van onze paste kleuren.

Bij Trend Decor kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan taartdecoraties voor iedere thema of seizoen.

Neem een kijkje op onze site en laat je verrassen door het grote assortiment dat wij bieden. Staat er iets niet bij dat je zoekt, neem dan contact met ons op. Grote kans dat we het wel hebben en anders kunnen we het altijd voor u bestellen en hebt u het binnen enkele weken in huis.

Trend Decor bakken met inspiratie.

< Terug naar overzicht
De waardering van www.trenddecor.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1835 reviews.