19-05-2022

Siliconen bakvormen en matten

Iedereen kent de traditionele bakblikken wel. Het grote nadeel van deze bakvormen is dat de inhoud vaak blijft kleven aan de vorm. Dit gaat ten koste van het resultaat en de tijd die is gestopt om een zo goed mogelijke baksel te maken. Een frustratie in de professionele bakkerijen en horeca bedrijven. Tegenwoordig zijn er, met de siliconen bakvormen en bakmatten, uitstekende alternatieven die deze irritaties wegnemen.

Siliconen bakvormen en matten onmisbaar in elke bakkerij en horeca bedrijf

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van siliconen bakvormen door professionals. Zowel in de bakkerij als in de horeca. Deze siliconen bakvormen brengen vele voordelen met zich mee:

  • Kan zowel in oven, magnetron, koelkast en diepvries
  • Uitermate geschikt voor bakken, maar ook bavarois, ijs en chocolade
  • Flexibel en kleven niet
  • Geur en smaakloos
  • Onbreekbaar
  • Eenvoudig in gebruik

Door al deze voordelen zijn ze onmisbaar in elke bakkerij en horeca bedrijf.

Een grote variatie aan vormen in gebak en desserts

Naast de traditionele ronde en vierkante taarten en gebakjes zien we tegenwoordig gebak en desserts in allerlei vormen en maten. De siliconen bakvormen en siliconen bakmatten zijn een ideaal product voor in de bakkerij en horeca om aan alle klantenwensen te voldoen. Van rond, vierkant, kubus, ovaal, conisch en tulband tot bloemen en fruitvormen.

Trend Decor heeft een groot assortiment siliconen bakvormen en siliconen bakmatten standaard op voorraad. Kun je niet vinden wat je nodig hebt of ben je op zoek naar een andere vorm? Bel of mail ons even, dan zorgen we dat de gewenste vorm in overleg geleverd wordt. Telefoon: 0492 324690. Mail: info@trenddecor.nl

De bakvormen kunnen in de oven tot + 230 ° C.

In de vormen kan gebakken worden. Dit is natuurlijk ideaal voor het bakken van de traditionele cakes en biscuits.

 

Maar ook op hartig gebied is er veel mogelijk. Hierdoor zijn de siliconen bakvormen ook zeer interessant in de horeca zoals restaurants.

Koelen en vriezen

Patisserie producten worden vaak gekoeld bereid of gevroren. Bij veel van de siliconen bakvormen is het mogelijk om kleine kernen te maken, zodat je een prachtige variatie in het gebak kunt aanbrengen. Variatie in zowel smaak als uiterlijk. De bakvormen zijn bestand tegen temperaturen tot – 60°C. Ideaal voor het verwerken van bavarois, parfait en ijs.

 

Chocolade

Ben je op zoek naar chocolade mallen? Ook hier zijn de siliconen vormen uitstekend voor geschikt. In de siliconen vormen kan eenvoudig chocolade verwerkt worden. Bij de grotere mallen om heerlijke chocolade buitenkant te creëren, zoals hier weergegeven bij kit Magia del tempo.

Daarnaast zijn deze vormen ook uitstekend geschikt voor het maken van kleine bonbons of chocolade gebakjes.

Waarom Silikomart?

De Silikomart Professional bakvormen zijn gemaakt van een zeer goede kwaliteit siliconen. Hierdoor zijn de vormen extra stevig, zodat er ook gebruik gemaakt kan worden van zware degen of beslag, zonder dat je de vorm extra moet verstevigen. Zet de vormen op een (bak)plaat voor het vullen, zodat ze makkelijk te vervoeren zijn.

Silikomart-mal wordt gekenmerkt door extreme veelzijdigheid, omdat het ook geschikt is voor oven, koelkast en straalkoeler en bestand is tegen temperaturen van -60 ° C (-76 ° F) tot + 230 ° C (+ 446 ° F). Elasticiteit en flexibiliteit maken het mogelijk om door de vorm te buigen, ruimte te besparen. Alle Silikomart-mallen zijn wasbaar in de vaatwasser en zijn gegarandeerd voor frequent gebruik. Ontwerp, kwaliteit en hanteerbaarheid worden vakkundig gecombineerd in alle Silikomart-producten.

Bestel vandaag nog de siliconen bakmatten of bakvormen bij Trend Decor. Doordeweeks voor 16.oo uur besteld, is dezelfde dag al verzonden. Hiermee kun je snel aan de slag met bakken.

 

< Terug naar overzicht
De waardering van www.trenddecor.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1834 reviews.