28-01-2020

De nieuwste trends in taart decoratie

De nieuwste trends in taart decoratie

Op het gebied van taart decoratie wordt niet stil gezeten. Zo zien we ieder seizoen iets vernieuwends. Welke taartstijlen de nieuwste trends in taart decoratie zijn op dit moment zowel in bruidstaarten als ik gewone taarten laten we jullie zien in deze blog.

Geometrische Vormen
Meestal denkt men aan een ronde cake als je aan een taart denkt. en terecht want dat is een prachtige klassieke basis. Maar ook andere vormen behoren tot de mogelijkheid voor het maken van taarten. Zo zien we nu ook veel vierkante, rechthoekige en zelfs zeshoekige taarten voorbij komen. Zowel gestapeld op als een enkele laag. Geometrische vormen zorgen voor een fris, modern gevoel. Ook zijn geometrische patronen als decoratie erg hip. Strakke zeshoeken, streepjes en driehoeken zorgen ervoor dat de taart een opvallende verschijning zal zijn. Zorg wel voor een simpel kleurenpalet, zodat de aandacht naar de vormen gaat en niet naar de kleuren.

Marble Cakes
Deze trend is zeer geschikt voor iedereen die van kleur houdt met een moderne en toch klassieke touch. Met een marmer look kun je alle kanten op, van strak door het gebruik van moderne vormen of juist klassiek door subtiele tinten te gebruiken. Je kunt het marmeren op verschillende technieken toepassen. Zo is het mogelijk om met fondant een marmer effect te creëren, maar dit kun je ook met drip icing of boterceme doen.

Going Green
Een prachtige trend (vooral bij bruidstaarten) die we al een tijdje zien, maar die ook nu nog steeds hip and happening is, is het grbuik van verse groen ter decoratie. Denk dan voornamelijk aan takjes van diverse planten. Deze brengen de frisse natuur van buiten naar binnen en zorgen voor een natuurlijke uitstraling aan de taart. Deze trend is goed te combineren met andere trends zoals de almost dressed en de wit-op-wit.

Almost-dressed
Deze trend lijkt erg op de naked-cake, maar is iets “aangekledener” dan zijn voorganger. Bij de almost-dressed cake (semi-naked) is nog steeds cake te zien, maar in plaats van dat deze helemaal te zien is, is deze nu subtiel zichtbaar door een dun laagje crème heen. Deze stijl van taarten past perfect bij een tuinfeest of bij een boho wedding. En bovendien is deze erg geschikt als je wel een strakke taart wil, maar niet van fondant houdt.

Wit-op-Wit
De meest klassieke en traditionele trend van het moment. Toch is deze trend alles behalve saai. Deze trend is voornamelijk terug te vinden bij bruidstaarten. Doordat je dan een lagentaart hebt en je gebruik kunt maken van verschillende structuren per laag of door het aanbrengen van gedetailleerde decoraties zoals kant of suikerbloemen.

Black Beauty
Deze trend heeft wel een erg groot contrast met de wit-op-wit trend en is daarmee ook wel één van de opvallendste trends van dit moment de zwarte gekleurde taarten. Ze hebben een super deluxe uitstraling, vooral wanneer je gebruik maakt van verschillende structuren en metallic accenten.

Metallic
Voor een touch of glamour moet je gebruik maken van deze trend. Door metallic accenten toe te voegen geef je de taart een moderne uitstraling met net dat beetje extra. Maar je kunt er ook voor kiezen om je hele taart af te werken met een metallic kleur of bijvoorbeeld alleen de drip. De keus ligt vooral bij hoeveel glamour jouw taart nodig heeft.

Er zijn vast nog meerdere trends, maar wij vonden dat deze er uitspringen en onze aandacht verdienen. We wensen jullie heel veel succes met het maken van prachtige taarten in welk trend dan ook…

Trend Decor Bakken met inspiratie…

 

 

 

< Terug naar overzicht
De waardering van www.trenddecor.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1835 reviews.