20-01-2020

5-TIPS om langer van je foodprinter te genieten

In deze blog geven wij je 5-TIPS om langer van je foodprinter te genieten en om het beste uit je printer te halen. Bovendien maak je als je deze tips volgt de mooiste prints:

  1. Print minimaal 1x per week. Dit voorkomt het indrogen van de printkop, zodat je deze niet wekelijks hoeft te reinigen en door te blazen. Heb je niet wekelijks een print nodig, print dan op een gewoon a4 vel.
  2. Gebruik altijd cartridges van Trend Decor. Wij produceren de inkt zelf, die we vervolgens afvullen in cartridges die wij met zorg hebben ingekocht bij onze gecertificeerde leverancier. Gebruik je cartridges van een andere leverancier dan vervalt de garantie op de printer.
  3. Zet de printer dagelijks uit. Dan gaat de printwagen weer in zijn beginpostitie en sluit hij het schoonmaakmechanisme af. Ook dit helpt het indrogen van de printkop te voorkomen. En zorg er tevens voor dat alle kleppen aan het eind van de dag, of zodra je klaar bent met printen zijn gesloten, zodat er geen stof of andere materialen in de foodprinter tercht kunnen komen.
  4. Plaats de printer niet in de buurt van een airco of van een verwarming. Dit doet geen goed aan de printer, maar ook zeker niet aan de kwaliteit van de inkt.
  5. Zorg dat de printerinstellingen goed zijn ingesteld, zodat jouw print er het mooist uit komt. De printerinstellingen kun je aanpassen vis ahet start menu van je pc en daar kun je dan kiezen voor apparten en printers. Vervolgens kies je de foodprinter en klik je er met de rechtermuis op. Dan kun je in het menu dat openklapt kiezen voor voorkeursinstellingen voor afdrukken. Dan komt er weer een nieuw venster te voorschijn en kies je voor het tweede tabblad “afdruk”. Je zet het medium type op “High Resolution Paper” (deze kun je vinden bij overig papier). De afdrukkwaliteit zet je op hoog (hierdoor geeft de printer meer inkt af tijdens het printen). Daarna zet je de kleur/instensiteit op handmatig en klik je op instellen. Je krijgt dan een nieuw venster waarin je de kleuren kunt aanpassen. Je zorgt dan dat cyaan op 0 staat, magenta op 10 en geel op 20. De intesiteit en contrast mag je beide op 15 zetten. Dan kies je voor OK en dan voor Toepassen en daarna OK. Nu gebruikt de printer deze instellingen bij iedere afdruk die hij maakt.
< Terug naar overzicht
De waardering van www.trenddecor.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1835 reviews.