07-03-2019

Pasen

Hoewel Pasen van origine bekend staat als een belangrijke christelijke gebeurtenis, wordt het tegenwoordig vaker gebruikt als een goede reden voor weer een feestje. Centraal tijdens dit feest staan de paashaas en de paaseieren. Hierdoor is het nog steeds een van de meest gevierde feestdagen van het jaar.

Over de oorsprong van Pasen zijn historici het niet helemaal eens. Sommigen beweren dat het af stamt van het Joodse feest Pesach, waar anderen geloven dat het gebaseerd is op heidense feesten die de vruchtbaarheid van de lente vieren. Duidelijk is wel dat het de vijftig dagen durende periode aankondigt tot aan Pinksteren waarin Katholieken hun jaarlijkse paasplicht vervullen en vasten. Al de meer redenen dus om met Pasen te genieten van heerlijke creaties.

Het paasei is toch wel het meest bekende symbool van dit feest. Interessant om te weten is dat mensen vroeger geloofden dat eieren de vruchtbaarheid stimuleerden wanneer deze in de grond verstopt werden. Daar is onze huidige traditie van het zoeken naar verstopte chocolade eieren uit ontstaan. Met onze polycarbonaat paasei vormen maakt u eenvoudig de meest heerlijke en vrolijke kleine paaseitjes, die vervolgens (omwikkeld in een papiertje) verstopt kunnen worden. Of ga voor een echte wow-factor met onze Vivak Paasei mallen. U kunt kiezen uit verschillende afmetingen gladde paaseieren of een van de eieren met schildpad reliëf. Doormiddel van onze chocolade kleurstof poeders geeft u deze artikelen een prachtige speelse kleur voor dat echte paasgevoel.

Ook hebben wij diverse nieuwe paasartikelen in ons assortiment zoals, een siliconen chocoladevorm in het paasthema. Hiermee kunt u 4 chocolade eendjes, haasjes en 8 eitjes maken. Een chocoladevorm waarmee je een stapelbare 3D ei kunt maken, eventueel van verschillende smaken chocolade. En hebben we ons assortiment van eetbare paasdecoratie aangevuld met paashaas- en kuiken suikerschildjes. Neem eens een kijkje op de thema pagina Pasen op onze site, voor het volledige paasassortiment.

TIP: Bent u wel geïnteresseerd in onze grote paaseieren, maar bang dat u ze te weinig gebruikt? Kijk dan eens op onze Instagram en Facebook voor meer leuke ideetjes met deze vormen, er is zo veel mogelijk.

< Terug naar overzicht
De waardering van www.trenddecor.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1685 reviews.