Zondag 21 april is het Pasen en dit wordt door veel mensen gevierd dat met een heerlijke brunch of lunch. Ons leek het wel een leuk idee om in deze blog een leuke en lekkere paas high tea menu samen te stellen, een leuke variatie op de brunch. Wij vinden dat het menu een gevarieerd menu van zoet tot hartig en van warm tot koud moet zijn. Bovendien moet het ook niet te moeilijk zijn, zodat iedereen het thuis kan maken.
Een high-tea is vullend wanneer deze een goede verdeling heeft van hartig en zoet, daarom hebben wij ervoor gekozen om drie hartige hapjes en drie zoete hapjes met jullie te delen. Zeker voor een high-tea met het gezin is dit een mooie verdeling. Pak je het wat groter aan, dan kun je op het internet nog veel meer lekkere aanvullingen vinden.
Paasei Brownie (Bron: Laura’s Bakery)
Siliconflex Siliconen Bakvorm Rechthoekig – 22 x 28 cm
Ingrediënten:
Bereiding:
Neem een pan en doe hier de boter, suiker, donkerbruine basterdsuiker, chocolade en stroop in. Op een laag vuur verwarm je de massa en blijf je roeren tot zowel boter als chocolade gesmolten zijn. Zet de pan aan de kant en laat afkoelen tot het lauw of op kamertemperatuur is. Verwijder tijdens het afkoelen vast de papiertjes van je paaseitjes.
In een andere kom klop je de eieren met het vanille aroma luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix op de laagste stand tot een egaal mengsel.
Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe aan het mengsel en gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken.
Stort het beslag in de siliconen bakvorm. Verdeel de paaseitjes over de brownie, druk ze een klein beetje in het beslag.
Bak de paasei brownies in 25 minuten op 190 graden.
Mini Citroen Fruittaartjes (Bron: Laura’s Bakery)
Siliconflex Siliconen Bakvorm Muffin Klein – 11 stuks
Ingrediënten:
Bereiding:
Doe boter, poedersuiker, vanille aroma en bloem in een kom en kneed tot een stevig koekdeeg. Verpak het in folie en laat minimaal een uur rusten.
Verdeel het deeg in 11 delen. Maak een balletje van het deeg, druk dat plat en bekleed de holte van de siliconen bakvorm ermee. Snijd overtollig deeg voorzichtig weg. Bekleed zo alle holtes met het deeg.
Bak de koekjes in 14 minuten op 175 graden.
Wanneer de koekjes uit de oven komen is het kuiltje redelijk dicht gaan zitten. Gebruik een lepeltje of de achterkant van een pollepel om er gelijk weer een kuiltje in te drukken terwijl ze nog in de vorm zitten. Wacht er niet te lang mee, anders zijn de koekjes hard en lukt het niet meer.
Haal de koekjes na een paar minuten afkoelen uit de vorm en zet ze dan op een rooster om verder af te koelen. Wanneer ze helemaal zijn afgekoeld kun je ze vullen met lemon curd, ongeveer een theelepel per koekje. Plaats bovenop het rode fruit.
Madeleines (Bron: Keukenliefde.nl)
Siliconflex Siliconen Bakvorm madeleine (recept is voor 9 stuks)
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de boter in een magnetronbestendige nok en verhit 20 seconden op ontdooistand of totdat ¼ van de boter is gesmolten. Roer de boter met een vork tot een romig mengsel.
Klop de suiker, eieren en vanille aroma, totdat het mengsel lichtbleek van kleur wordt, romig en luchtig is. Dit kan wel 5 tot 10 minuten duren. Roer het zout door de bloem en zeef 1/3 van de bloem boven het eimengsel. Spatel luchtig door het beslag en zeef dan weer 1/3 van de bloem erboven. Herhaal dit nog een keer. Voeg de bijna gesmolten roomboter toe en spatel zo luchtig mogelijk door het beslag.
Vul de siliconen bakvorm van 2/3 met het beslag en bak circa 10 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze in de vorm iets afkoelen en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Je kunt de afgekoelde madeleines eventueel bestrijken met warme abrikozenjam voor een mooie glans en lekkere smaak of dip de onderkant van de madeleines in gesmolten chocolade…
Mini Frittata met Chorizo en Courgette (Bron: Allerhande)
Siliconflex Siliconen Bakvorm Muffin Medium (recept is voor 12 stuks)
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de courgette op een grove rasp en bestrooi met zout. Doe de courgetterasp vervolgens in een zeef en laat deze ongeveer 15 minuten staat, zodat het vocht eruit kan lekken.
Zet intussen de cupcake caisses in de muffinvorm.
Klop vervolgens de eieren los in een grote kom. Snijd de chorizo in kleine stukjes en voeg deze toe aan de opgeklopte eieren. Daarna snijd je de blaadjes van de salie fijn en voeg ook deze toe aan het eimengsel.
Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courget en dep het droog met keukenpapier. Daarna kun je het toevoegen aan het eimengsel, breng op smaak met peper en roer het mengsel even door.
Snijd de kaas in kleine stukjes.
Vul de vormpjes met het eimengsel. Gebruik hiervoor een pollepel. En bestrooi ze met de kaas.
Bak de frittata’s in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Meng de olijfolie door de veldsla en breng op smaak met peper.
Haal de frittata’s uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vorm met een lepel. Serveer ze samen met de salade.
Mini Tortilla’s met Geitenkaas en Avocadomouse (Bron: Allerhande)
Siliconflex Siliconen Bakvorm Muffin Medium (recept is voor 12 stuks)
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de olijfolie met de komijn, peper en zout. Bestrijk hiermee de mini wraps aan één kant. Snijd de wraps tot het midden in, vouw er hoorntjes van en duw ze met de bestreken kant naar boven in de holtes van een muffinvorm. Bak in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten knapperig.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en roosterde sesamzaadjes 3 minuten op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord en laat het afkoelen.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Voeg de rasp en de sap toe aan de avocado en prak tot een puree. Voeg peper en eventueel zout toe.
Stop in elke tortilla een paar blaadjes snijbiet en een schepje avocado puree. Verdeel er de geitenkaas over en garneer met het sesamzaad.
Luxe Zalmsandwiches (Bron: Allerhande)
(recept is voor 16 stuks)
Ingrediënten:
Bereiding:
Snijd de korstjes van het brood en rooster de sneetjes lichtbruin. Besmeer de helft van de sneetjes met de helft van de mayonaise. Beleg daarvan de helft met zalmplakken. Leg de overige besmeerde broodjes erop.
Besmeer de broodstapeltjes met de rest van de mayonaise en beleg met wat veldslamelange. Bewaar een deel. Dek af met sneetjes brood.
Besmeer de broodstapeltjes met de vispaté en dek af met de laatste sneetjes brood.
Snijd de broodstapeltjes 2 keer diagonaal doormidden zodat per broodstapel 4 driehoekjes ontstaan. Prik aan een satéprikker achtereenvolgens een olijf, tomaatje en driehoekje brood. Verdeel de rest van de veldsla over de bordjes en besprenkel met de dressing.